22 maj 2016
12:00

IK Fyris P01

Referat: Sigtuna IF FK U15 - IK Fyris P01

IK Fyris åkte denna fina majsöndag med 14 utespelare och 2 målvakter till Prästängarnas IP i Sigtuna för match mot Sigtuna IF i 3:e omgången av P15 Grund 3.
Vi öppnade matchen bra och det mesta spelet var på Sigtunas planhalva. Några riktigt bra chanser skapades utan att vi fick in bollen (Elias A hade bland annat ett hårt skott i ribban). Snopet när Sigtuna straffade oss i en snabb omställning, där Fyris mittfält inte hann med hem, och tog ledningen med 1-0. Men Fyris lät sig inte nedslås utan fortsatte sitt hårda arbete. Vårt farliga djupledsspel med snabba löpningar firade stora triumfer och i paus hade vi vänt matchen till 1-3 efter tre snygga mål.
I början av 2:a halvlek stämde inte Fyris spel lika bra och vi missade att försvara oss som ett lag på mittplanen. Sigtuna kunde både reducera (ett oturligt självmål) och kvittera. Här visade Fyris vilken härlig moral vi har i laget. Några byten skapade ny energi och vi kunde gå ifrån målmässigt till 3-6, fullt rättvist. Mål på en sen straff till Sigtuna i slutet av matchen ändrade ingenting.
Åter igen en mycket bra genomförd match av samtliga spelare där vi visade att Fyris är ett både fysiskt och skickligt lag som är jobbigt att möte.